2. toukokuuta 2013

Tallinnan reissu

Kävimme Tallinnassa helmi-maaliskuun vaihteessa. Vietettiin semmonen pitkä viikonloppu siellä ja oli kyllä ihan mahtava reissu. Yhdessä ollaankin käyty reissussa viimeksi... öööh... joskus. Rakentaminen vei ihan mahdottomasti voimia/aikaa, joten minnekään kovin kauas ei olla päästy.
Ensinhän suunnittelimme käyvämme vaikkapa Lontoossa, mutta sopivia lentoja ei löytynyt. Vaihtoehtoina oli joko pikavisiitti 8 tunnin lennoilla tai sitten myöhästyminen maanantaina töistä. :) 

Sää suosi menomatkalla.

Varasimme hotellin melko läheltä keskustaa ja Vanhaa kaupunkia. Satamasta oli alle kilometrin kävelymatka hotellille, joten kaikki oli ihan kivenheiton päässä. Hotelli oli osittain remontin alla, mutta mitään häiriötä siitä ei ollut. Aamupala ansaitsi kyllä arvosanaksi 9½, ainut miinus oli puuttuva pekoni. :)

Hotellihuone.

Suunnitelmissa oli käydä muutamissa museoissa ja kierrellä ja katsella maisemia. Ensimmäisenä päivänä tosin olimme niin poikki, että kävimme vain syömässä ja nukuttiin pitkät unet. :) Toisena päivänä käytiin Kiek in kökissä ja Bastionin tunneleissa. Todella mielenkiintoinen paikka oli ne tunnelit, suosittelen. :) 

Kolmantena päivänä kävimme Viron luonnontieteellisessä museossa, joka oli pieni, mutta mukava näyttely. Opittiin mikä närhi on eestiksi. (Vast: pasknäär.) Sieltä sitten lähdettiin mutkan kautta suoraan Lentosatamaan, jossa pääsi näkemään erilaisia veneitä ja tykkejä (hmm, arvaatte varmaan kumpi oli enemmän innoissaan) sekä käymään ihan oikean sukellusveneen sisällä. Lisäksi tarjolla oli kaikkea pientä kivaa (mm. lentokonesimulaattori, "sukellusvenesukellus" sekä pienveneitten ohjaamista). 

Oikea sukellusvene

Lähtöpäivänä vielä kierreltiin Vanhaa kaupunkia ja eksyttiin vielä viimeiseen museoon eli Viron historialliseen museoon. Tarkoituksena ei ollut sinne mennä, mutta pirskatti soikoon kun oli kylmä tuuli. Jonnekin piti päästä lämmittelemään. :) 

Joka ilta(päivä) kävimme jossain syömässä kolmen ruokalajin aterian, yleensä viinin kanssa, ja hinta ei ollut päätä huimaava. Kahden hengen ateriat juomineen oli siinä 50-60 euron luokkaa. Ja mahat saatiin aina täyteen. :) Syötiin pitkästä aikaa etanoita ja ne oli yhtä hyviä kuin viimeksikin. Pitäisi kotiinkin ostaa etanapannut ja kokeilla tehdä itse etanoita. 

Slurps.

Kun päästiin Helsingin satamaan, lunta tuiskutti vaakasuunnassa ja tuisku tunki luihin ja ytimiin. Kunnon paluu arkeen. :) Kaiken kaikkiaan mahtava reissu ja moni paikka jäi vielä näkemättä. Ehdottomasti palaamme vielä 
Tallinnaan, mutta todennäköisesti joskus kesällä. 

Näihin kuviin ja tunnelmiin:(Lisää matkailuvinkkejä Tallinnaan löytyy täältä: KLIK)4 kommenttia:

Jepa kirjoitti...

oon iteki muuten käyny siellä luonnontieteellisessä museossa. Minusta se oli jotenki surullinen paikka,vaikka toki mielenkiinnolla sen kahlasinki läpi. Nukkavieruja ja kulahtaneita elukoita vähän miten sattuu. Pääsymaksu ei päätä huimaa, ja sen kyllä näyttelystäkin huomaa... Toisaalta Helsingin museo saa varmaan verorahaaki muutamaa kertaluokkaa enempu..

Janetti kirjoitti...

Ihan totta, eläimet oli vähän huonossa jamassa, mutta muuten näyttelytilat oli todella siistissä kunnossa (vasta rempattu?). Itsehän olen tuollaisesta ihan innoissani, kun en juurikaan koskaan ole käynyt missään eläinmuseossa tai eläintarhassa tms. :)

imlacking kirjoitti...

Mä oon kans miettinyt, että maistais joskus etanoita muttei ole vielä "uskaltanut". Tuolta paikallisestakin ravintolasta saisi niitä, pitää varmaan käydä joskus kokeilemassa.

Janetti kirjoitti...

Rohkeasti vain maistamaan! Parasta etanoissa taitaa olla se valkosipulivoi (mahdollisesti myös aurajuustoa?), jota sitten laitetaan maalaisleivän päälle. Itse etanat ei minusta maistu juuri miltään. :)